15
15 Ted Talks care merita vazute
Durata 49:38
Razboiul din Ucraina ar putea schimba totul
Yuval Noah Harari
Situatia din Ucraina este o ingrijorare pentru toti.
Istoricul Yuval Noah Harari ofera un context important privind invazia rusa, parte dintr-un eveniment TED Membership din 1 martie 2022.
Durata 19:15
Geniul tau creativ evaziv
Elizabeth Gilbert
Elizabeth Gilbert impartaseste o ideea radicala dar inspirationala: fiecare dintre noi "are" un geniu. Cum il descoperi si folosesti pe al tau?
Durata 16:38
O filozofie a succesului mai buna, mai blanda
Alain de Botton
Succesul este intotdeauna meritat? Dar esecul? Dar mai ales cum se impaca presiunea de a avea succes si a nu esua cu bucuria de a face ceea ce ne place?
Durata 19:12
Scolile distrug creativitatea
Ken Robinson
Renumitul Ken Robinson pledeaza, intr-un discurs amuzant dar emotionant, pentru crearea unui sistem educational care sa incurajeze creativitatea, nu s-o distruga.
Durata 17:17
Alegere, fericire si sos de spaghete
Malcolm Gladwell
Autorul cartii „Tipping Point”, Malcolm Gladwell intra in culisele industriei alimentare care cauta reteta perfecta pentru sosul de spaghete si discuta pe larg despre natura alegerii si fericire.
Durata 17:48
Cum inspira actiune liderii exceptionali
Simon Sinek
Simon Sinek a construit un model de leadership inspirational, incepand cu un cerc de aur si cu intrebarea „De ce?“. Un discurs esential pentru tine si echipa ta.
Durata 20:03
Puterea vulnerabilitatii
Brené Brown
Brené Brown studiaza legaturile umane – capacitatea de empatie, sentimentul de apartenenta, capacitatea de a iubi. Intr-o prezentare incisiva si amuzanta, sustinuta la TEDxHouston, ne detaliaza studiul care a determinat-o sa porneasca intr-o aventura de autocunoastere si de intelegere a umanitatii. Un discurs de transmis si altora.
Durata 11:21
Zece sfaturi pentru o conversatie mai buna
Celeste Headlee
Descopera 10 reguli utile pentru a avea conversatii mai bune. „Iesiti, vorbiti cu oamenii, ascultati-i”, spune ea. „Si, mai ales, pregatiti-va sa fiti uimiti.”
Durata 06:00
Cheia succesului? Perseverenta
Angela Lee Duckworth
Dupa ce a lasat un job foarte bun in consultanta, Angela Lee Duckworth a predat matematica la clasa a 7-a la o scoala publica din New York. A realizat rapid ca IQ-ul nu era singurul factor care separa elevii de success de cei cu dificultati. In aceasta prezentare ea isi explica teoria ei despre „perseverenta" ca factor prezicator de succes.
Durata 18:01
Structura secreta a discursurilor extraordinare
Nancy Duarte
In acest discurs, experta in prezentari Nancy Duarte impartaseste lectii practice despre cum sa structurezi un discurs public pentru a face un puternic apel la actiune.
Durata 13:55
In mintea unui procrastinator profesionist
Tim Urban
Tim Urban stie ca procrastinarea nu are nicio noima, dar nu a reusit niciodata sa se elibereze de obiceiul de a astepta pana in ultimul minut pentru a face diverse lucruri. Si totusi, exista solutii.
Durata 18:48
Puterea introvertitilor
Susan Cain
Desi societatea de azi incurajeza comportamentul extrovert, va invitam sa descoperiti un discurs despre cum introvertitii ofera lumii talente si abilitati extraordinare, despre cum ar trebui incurajati si apreciati.
Durata 18:33
Pericolul unei povesti unice
Chimamanda Ngozi Adichie
Scriitoarea Chimamanda Adichie povesteste despre pericolul de a asculta o singura poveste despre o alta persoana sau o alta tara, deoarece ne putem confrunta cu neintelegeri profunde.
Durata 06:31
Cel mai important factor in succesul start-up-urilor
Bill Gross
Bill Gross a fondat o multime de start-up-uri si a modelat multe altele. S-a intrebat de ce unele companii au reusit, iar altele nu. A adunat date de la sute de companii, ale sale si ale altor persoane si le-a clasat in functie de cinci factori cheie. El a descoperit un factor care iese in evidenta si a fost surprins.
Durata 03:53
Secretul succesului in freelancing
Paco de Leon
Adesea, freelancing rimeaza cu bani putini. Oamenii creativi sunt pusi in dificultate de aspectele financiale ale activitatii pe care o desfasoara si nu par sa reuseasca, cel putin nu cei mai multi dintre ei, sa castige pe masura eforturilor depuse si a talentului lor. Acest talk scurt ofera cateva tips and tricks menite sa ne ajute sa ne descurcam mai bine financiar.
#primii15ani
Inapoi