15
15 activitati de CSR pe care le poti propune echipei tale
Responsabilitatea sociala corporativa sau CSR se refera pe de o parte la initiativa unei companii de a evalua si a-si asuma responsabilitatea pentru efectele pe care le are asupra mediului si asupra bunastarii sociale, iar pe de alta parte reprezinta angajamentul unei companii de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii angajatilor, precum si a comunitatii locale si a societatii în general. In esenta, prin CSR ne gandim la orice actiune care contribuie la dezvoltarea unei afaceri mai bune, la oameni mai buni si un mediu mai curat.
Iata 15 idei de actiuni de responsabilitate sociala pe care le poti face impreuna cu echipa:
1
Alergati la un maraton
E o activitate de echipa placuta, incurajezi miscarea in randul colegilor si in plus strangeti fonduri pentru cauzele promovate. Maratonul din Sibiu organizat de Fundatia Comunitara Sibiu este unul dintre evenimentele pe care nu trebuie sa le ratati.
2
Mergeti cu echipa o zi pe santierele
Habitat for Humanity
Scopul acestei organizatii este sa construiasca locuinte pentru comunitatile vulnerabile. E o activitate tare faina in echipa si in plus faceti miscare cu folos.
3
Adoptati animale aflate in dificultate
Sanctuarul Libearty din Zarnesti are peste 100 de ursuleti care au nevoie de ajutorul nostru. Asociatia Mirunei are in grija berze si alte animale salbatice aflate in suferinta. Asociatia AnimalLife se ocupa de cainii fara om.
4
Participati la actiuni de plantare
Organizatiile implicate in actiuni de mediu sunt numeroase: Cu verdele-n SUS, MaiMultVerde, Planteaza in Romania sunt doar cateva.
5
Participati la actiuni caritabile
Fie ca vorbim despre cele organizate de La primul Bebe si astfel contribuiti la renovarea si dotarea maternitatilor din Romania, fie ca alegeti sa sprijiniti prin donatii lunare activitatea Magic Home sau Noi facem un spital, participati activ la crearea unei lumi mai bune.
6
Angajati in firma refugiati sau persoane din categorii vulnerabile
Platforme precum Fundatia Alaturi de Voi Romania si JobDirect te pot ajuta in procesul de recrutare.
7
Organizati o actiune de ecologizare impreuna cu colegii
Va puteti alatura unei organizatii sau puteti identifica in preajma voastra o zona (o padure sau o plaja) care necesita curatare.
8
Organizati un Coder Dojo la voi in firma si
ajutati tinerii din zona voastra sa devina programatori
Platforma CoderDojo este una dintre platformele pe care te poti inscrie cu proiectul tau pentru a-i invata programare pe copiii din comunitatea ta. Beneficiezi de ajutor logistic si de promovare.
9
Organizati un "targ de vechituri" la voi in birou
Fiecare coleg aduce obiecte de care nu mai are nevoie, insa se afla in stare buna de folosinta si pot fi utilizate de altii. Ce ramane se doneaza.
10
Dezvoltati-va responsabil
Abonati-va la Bookster, tu si colegii tai, si veti avea acces la o biblioteca generoasa. In plus, salvati copacii si spatiul de acasa.
11
Sustineti producatorii locali
Participati la evenimente si programe precum cele organizate de MyTransilvania sau folositi plaforme precum Mananca Local.
12
Adoptati comportamente responsabile cu mediul
Reciclati, prioritizati mobilitatea verde: folositi bicicleta, bicicleta electrica, trotineta sau mersul pe jos. Acolo unde se poate, utilizati echipamente prietenoase cu mediul.
13
Fiti modele pentru copiii vulnerabili
Organizati activitati care sa aiba in centru copii defavorizati sau din centrele de plasament. Deveniti voluntari in asociatii precum SOS Satele copiilor sau Asociatia de Poveste si va folositi astfel cunostintele si energia in sprijinul acestor copii.
14
Redirectionati o parte din
impozitul pe venitul anual datorat statului
O data pe an ai sansa sa sprijini o ONG sau o fundatie. Efortul este minim, dar poate face diferenta pentru beneficiari. Asigurati-va in fiecare an ca depuneti formularul 230. Platforma Redirectioneaza.ro faciliteaza depunerea atat pentru angajati, cat si pentru firme.
15
Transformati Secret Santa in sursa de fapte bune
Fie ca ai deja in minte o cauza sau pur si simplu alegi una dintre cauzele prezentate pe Galantom, important este ca faceti bine!
Inapoi
#primii15ani